Radio live

::Sremska Mitrovica: Ogrev za najugroženije

Gradska uprava za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine i ove godine je izdvojila značajna novčana sredstva i pomogla socijalno ugroženim porodicama, kupovinom ogrevnog drveta pred zimski period.
 
Kako je naglasio resorni načelnik Željko Novaković, grad ponovo pomaže socijalno ugroženom stanovništvu, obezbeđujući im ogrev za zimu. Novčana sredstva dva metra ogrevnog drveta, gde su uračunati i troškovi sečenja, dobilo je 90 porodica na teritoriji grada Sremska Mitrovica.

Za svaku porodicu izdvojeno je nešto više od 8.000 dinara, što ukupno iznosi oko 760.000 dinara.


- Do sada je ogrevno drvo bilo obezbeđeno manjem broju porodica, pa je tako prošle godine bilo zbrinuto 60 porodica. Ove godine smo taj broj povećali na 90, a potrudićemo se da u budućnosti pomagnemo još većem broju socijalno ugroženih porodica, rekao je načelnik Novaković.

Akcija pomoći socijalno ugroženom stanovništvu se nastavlja i do kraja godine, jer je, kako je najavio načelnik Novaković, planirana i jednokratna pomoć socijalno ugroženim građanima i njihovim porodicama na teritoriji grada Sremska Mitrovica.

Postavio dana 12. 09. 2013. rtv mega