Radio live

::Noć muzeja – jubilej koji ovog proleća budi Srbiju

Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja, će deseti put za redom, 18. maja otvoriti vrata više od 150 kulturnih institucija u 68 gradova i mesta u Srbiji, obeležavajući tako značajan jubilej.

U Srbiji se, do sada, za učešće u 10. Noći muzeja prijavilo 68 gradova i mesta, 55 muzeja, galerija i izložbenih prostora. Beograda i sve skupa blizu 150 institucija kulture.

Jubilarna Noć muzeja tako će se pridružiti većoj ali mlađoj, Evropskoj Noći muzeja, u kojoj će ove godine učestvovati 40 zemalja i više od 3.000 muzeja.

U Inđiji, koja se po peti put priključuje organizaciji ove manifestacije, publika će u jubilarnoj Noći muzeja u periodu od 18.00 časova do 02 časa iza ponoći moći da poseti foto-dokumentarnu izložbu „SRPSKA MODA XIX VEKA“, koja je nastala u saradnji sa Centrom za istraživanje digitalne kulture (Beograd) u Galeriji Kuće Vojnovića, dok će u galerijskom prostoru Kulturnog centra u kafeu biti organizovana izložba “Songs for Drella”, posvećena delu kultnog američkog pop umetnika Endija Vorhola, a u maloj sali u 20 časova zakazana je promocija i izložba strip albuma izdavačke kuće ROSENCRANTZ. Promociji će prisustvovati inđijski strip autor Nenad Cvitičanin, čiji album „Begunac“ je nedavno objavljen, strip scenarista Predrag Đurić i urednik stripa i izdavačkoj kući ROSENCRANTZ Svetozar Obradović.

 

Postavio dana 17. 05. 2013. rtv mega